5 tips voor een topvakantie op Sardinië

ik hou van sardinie

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Sardinië? Lees de vijf onderstaande tips voor een topvakantie op Sardinië.

 

1. Leer enkele basis-zinnetjes Italiaans
De meeste Sardijnen spreken een beetje of helemaal geen Engels. Als je wat basis-Italiaans kan, dan kom je al ver. Denk bijvoorbeeld aan de weg vragen of eten bestellen. Maak je geen zorgen als je geen perfecte Italiaanse zin kunt uitspreken, de bevolking is allang blij als je het probeert en zij zullen dan ook hun best doen om jou te begrijpen en te helpen.

2. Ga je in de zomer? Airco, airco, airco! 
In de zomer is slapen zonder airco geen pretje op Sardinië. Mensen vergeten nog wel eens te checken of hun accommodatie airco heeft, dus bij dezen: check het! Een raam openzetten in de nacht? Als je niet opgegeten wil worden door muggen, doe het dan niet.

3. Huur een auto
Sardinië heeft een oppervlakte van ongeveer 24.000 km². Je kan dus prima op een dag van noord naar zuid rijden in enkele uurtjes. Het eiland heeft een paar grote snelwegen en daarnaast veel kronkelige, smalle wegen. Houd er rekening mee dat je niet in Nederland rijdt; de Sardijnse rijstijl is ietwat minder gestructureerd dan de onze. Maar, wel prima te doen hoor. Sardinië is zo veelzijdig, alleen met een auto kan je alle verschillende en wonderbaarlijke plekjes op Sardinië ontdekken. Een auto huren is dus zeer aan te raden! Tank wel op tijd. Je komt soms heel lang geen tankstation tegen.

4. Oefen de hellingsproef
Met een auto door de Sardinië rijden is soms een uitdaging. Niet alleen door de smalle bergweggetjes, maar vooral door het bergachtige gebied. Het zal meer dan één keer voorkomen dat je voor een rood licht op een super steile helling staat. Nog een keer of twee de hellingproef oefenen is dan ook absoluut geen overbodige luxe.. .. Of huur een automaat 😊.

5.  Vergeet je dieet: eet!
In Sardinië eet je gewoon standaard iedere avond een ijsje. En dan niet zo’n zielig bolletje; nee, een echte Sardijnse schep ijs. In de middag eet je meestal warm. In de avond ook. Het avondeten is trouwens meestal ook pas erg laat voor Nederlandse begrippen, zo rond een uur of 9/half 10. Je drinkt veel wijn en eet watermeloen, olijven, kaas, vis, pasta.. alle Sardijnse lekkernijen. Het eten is te lekker om je ergens druk om te moeten maken. Geniet!

14039968_1765807247029007_6997276834695853676_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *