Top 5 bezienswaardigheden Sardinië

Sardegna-map

Cultuur snuiven op Sardinië

Regen, regen, regen. Zo ziet het weer in Nederland er momenteel uit. Daarom is het dus nu dé tijd voor een vakantie naar Sardinië! Het is er immers op dit moment (begin maart) al gemiddeld 20 graden. Heerlijk weer dus om cultuur te gaan snuiven op Sardinië. Daarom een lijstje met 5 top bezienswaardigheden op Sardinië. Ook handig als je een lange vakantie hebt geboekt en een plan de campagne aan het maken bent. Of om alleen al bij weg te dromen natuurlijk.

5 top bezienswaardigheden op Sardinië

Er zijn talloze adembenemende plekken om te bezoeken op Sardinië. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij de volgens ons vijf mooiste bezienswaardigheden geselecteerd die je sowieso moet bezoeken als je op Sardinië bent.

# 1. Nuraghe

Overal op Sardinië zien we Nuraghi: er staan er maar liefst 7000 en er worden op dit moment nog steeds nieuwe opgravingen gedaan.  Nuraghi zijn kegelvormige torens die ooit werden gebruikt als fort of huis. Over de mysterieuze torens, die alleen op Sardinië voorkomen, is maar weinig bekend. De Nuraghe Su Nuraxi is de grootste Nuraghe en prijkt als enige Sardijnse locatie op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Nuraghe Su Nuraxi ligt dicht bij het dorp Barumini in de streek Medio-Campidano (een uur rijden van Cagliari).

Nuraghe sardinie

#2 Grotten

Sardinië is net als met Nuraghe, ook bezaaid met grotten. De bekendste grotten zijn de grotten van Neptune. Ze zijn zo’n vier kilometer lang en liggen in het noorden van Sardinië. Je komt in de grotten met de trap; zo’n 600 treden (let op: je moet ook weer naar boven:) of met de boot. In Domusnovas vind je de 850 meter lange natuurlijke grot San Giovanni. Dit is één van drie natuurlijke tunnels in Europa met een aangelegde weg er door. Deze is alleen toegankelijk voor voetgangers.

 

grotten van neptunes

#3. Bezoek het binnenland per trein – Trenino Verde (Kleine Groene Trein)

Een super leuke en effectieve manier om het binnenland te zien is aan boord van de Trenino Verde, een ouderwetse stoomlocomotief die dwars door de mooiste berggebieden van Sardinië rijdt. De trein rijdt vier verschillende toeristische routes; Mandas – Arbatax, Nulvi – Palau, Macomer – Bosa Marina en Isili – Sorgono.

ternino2

#4. Sant’Antioco

Het prachtige schiereiland Sant’Antioco in Zuid Sardinië is verbonden met het eiland door een brug. Sant’Antioco is het hele jaar bevolkt door flamingo’s en reigers, een prachtig zicht! Sant’Antioco is een van de oudste plekken van Europa. Archeologische vondsten zijn er dan ook volop te zien; op bijna elke heuvel zijn resten van nuraghi zichtbaar.

sant_antioco-960x480

#5. Cagliari

De hoofdstad Calgiari kan natuurlijk niet ontbreken op deze lijst! Talloze smalle straatjes in de binnenstad die je leiden naar de gezelligste pizzeria’s, omringd door moderne winkels: een mix van modern en authentiek. Wandel over de pleinen, bezoek de haven en eet vooral in een van de gezellig restaurantjes in de smalle straatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *