Sardinië: dé vakantiebestemming van Europa

sardinie

Nog geen vakantie geboekt dit jaar? Wat dacht je van Sardinië? Sardinië is namelijk dé vakantiebestemming van Europa. Ruige natuur, schilderachtige stranden, mooie steden en pittoreske dorpjes, het is er allemaal. En dat op nog geen 2,5 uur vliegen!

Een zonbestemming uit duizenden

De kust van Sardinië is er één uit duizenden. Noem het tegenstrijdig; een kant vol met ruige rotsen waar de golven sierlijk op breken, de andere kant de mooiste baaitjes met bijna doorzichtig water en heerlijke stranden waar je volledig kunt ontspannen. De kustgebieden in Sardinië zijn prachtig. Je kunt denken aan de Costa Smeralda in het noorden van het eiland. Dit is echter zo’n toeristisch plaatsje, dat ik je aandacht liever vestig op de minder ontdekte gebieden van het eiland. Vooral het Zuid-Westen. Het is er nog niet erg toeristisch, maar de stranden zijn er minstens zo mooi als in het noorden van het eiland. Azuurblauw en kristalhelder water met witte zandstranden, glinsterend in de zon.

sardinie

Cultuursnuivers kunnen hun geluk niet op

Op veel plekken in het vasteland van Italië merk je moderne invloeden. De kleine, typische restaurantjes maken plaats voor luxe, grote restaurants. Steden worden gemoderniseerd en de authentieke cultuur en maatschappij verdwijnt bijna. Logisch, dat gebeurt overal. Op Sardinië gaat het echter een stuk langzamer. Gelukkig maar! Vooral nu kun je nog genieten van de ruige natuur op het eiland, de stranden die niet overvol, maar gezellig druk zijn en vooral de authentieke mensen en het traditionele leven op het eiland!

Voor ieder wat wils

Als je overigens wel liever een luxe strandvakantie wilt, met de mogelijkheid om een discotheek en/of luxe restaurants te bezoeken, boek dan je reis naar Porto Cervo in het uiterste noorden. Het is niet het échte Sardinië zoals wij dat graag willen laten zien, maar met het oogpunt op Sardijnse gastvrijheid is er natuurlijk voor ieder wat wils op deze Middellandse parel.

Heb je nog tips of vragen? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag!
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *