Sphinx Sarda

sphinx sarda

Onlangs poste Sardegna Geographic een afbeelding en verhaal over een heuse Sphinx op Sardinië.  In de provincie Gallura, in de stad Arzachena om precies te zijn, zou op privé terrein deze indrukwekkende monoliet van ongeveer 10 meter hoog en 15 meter breed te vinden zijn.

 

Volgens Sardegna Geographic ligt deze rots op privé terrein, waardoor de Sphinx Sarda onbekend is bij de meeste mensen. In de rots zou het gezicht van “Oom Maltinu”, een voormalig inwoner van Gallura, te zien zijn; zijn levenloze lichaam zou een lange tijd geleden zijn gevonden aan de voet van deze rots.

De plek Arzachena is een stadje gelegen in het noorden van Sardinië, op slechts een paar kilometer van de Costa Smeralda. Afgezien van enkele kleine eilandjes, ligt Arzachena het dichtst bij de kust van Corsica. De afstand bedraagt nog geen 15 kilometer.  Bij helder weer kan je vanuit de haven van Santa Teresa di Gallura Corsica dan ook zien liggen.

Wij hebben geen enkel idee waar deze Sphinx Sarda zich zou moeten bevinden in Arzachena, maar vonden dit wel bijzonder genoeg om te delen! Mocht jij het wel weten, of er ooit zelfs komen, deel het dan asjeblieft met ons :).

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *